Antenne TV laat zien wat er is
antenne rotterdam

Antenne TV

jfmamjjasond
1711151924283237414650
2812162025293338424751
3913172126303439434852
410141822273135404449
5233645
week 4 | vrijdag 28 januari 2022 02:50 uur | 0 bezoekers

promoStraatinterviews over jongerenwerk en bezuinigingen
Joey, bestuurslid van de Rotterdamse Jongerenraad ging de straat op om enquêtes af te nemen bij Rotterdamse jongeren over het jongerenwerk en de bezuinigingen. Astrid van Roffa Loves ging met hem mee.Apollo en de bezuinigingen
APOLLO is een zelfstandige organisatie in Rotterdam voor en door jongeren die holebi zijn. Met jongeren bedoelen we iedereen tot en met 26 jaar. APOLLO is een organisatie die bestaat uit alleen maar vrijwilligers die de activiteiten organiseren en de organisatie runnen. APOLLO kan niet zonder subsidie. Hierover praten ze met Ceciel van de Rotterdamse Jongerenraad.Youth for Christ jongerenwerk
Een reportage waarin je hoort hoe deze Rotterdamse maatschappij-vriendelijke organisatie getroffen door de bezuinigingen.

Wist je dat... Roffa Loves goede voornemens
Wij zetten voor jou de feiten betreft Rotterdamse bezuinigingen op een rijtje.Skatepark Westblaak wegbezuinigen
Wist je dat het Skatepark Westblaak de dans mogelijk niet ontspringt? Met een verwachtte bezuiniging van wel €110.000,- is deelgemeente Centrum hard aan de slag om de (mogelijke) verdwijning van de voorziening te voorkomen!


Roffa Loves goede voornemens

Roffa loves goede voornemens en dat zijn: een financieel en crisisloos 2012! We kunnen er helaas niet omheen dat dit voor iedereen zal gelden. Niemand kan nog aan de zweepslagen van de bezuinigingen ontkomen. Projecten of activiteiten die niet effectief zijn of waarin de deelgemeente voor zichzelf geen rol ziet weggelegd worden beëindigd. Het bestuur kiest bewust voor kwaliteit en gaat strenger toetsen op de haalbaarheid van sociale projecten. Vooral de bezuinigingen op het jongerenwerk komen keihard aan.


In deze uitzending onderzoekt Roffa Loves in samenwerking met de RJR (de Rotterdamse Jongerenraad) hoeveel er bezuinigd wordt op het jongerenwerk, waar de hardste klappen vallen en wat de gevolgen daarvan zijn. Wist je dat Skatepark Westblaak mogelijk niet ontkomt aan de bezuinigingsdrift? Met een bezuiniging van wel €110.000,- op het beheer en onderhoud betekent dit een mogelijke verdwijning van de voorziening! Gelukkig wordt er al naarstig gezocht naar oplossingen zoals sponsoring. Bijna tweederde deel van de bezuinigingen op het programma Welzijn in deelgemeente Centrum is direct van invloed op de sociale leefomgeving van onze jongeren, dé toekomst van Rotterdam. Over goede voornemens gesproken…Het innovatieve programma Roffa Loves is gemaakt voor en met Rotterdamse jongeren. De doelstelling is het laten zien van de vele gezichten van jongeren in Rotterdam en het vergroten van de betrokkenheid van de jongeren bij hun stad. Er worden actuele thema’s aan de orde gesteld en verdieping gezocht door sleutelfiguren, zoals politici en experts, alsmede gebruikers binnen de doelgroep, uitgebreid aan het woord te laten.


Deze uitzending is een opmaat naar het advies van de Rotterdamse Jongerenraad over jongeren en bezuinigingen.

Voor meer, veel meer ga je naar http://roffaloves.nl 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "rotterdam video"