Antenne TV laat zien wat er is
antenne rotterdam

Antenne TV

jfmamjjasond
1711151924283237414650
2812162025293338424751
3913172126303439434852
410141822273135404449
5233645
week 4 | vrijdag 28 januari 2022 18:08 uur | 2 bezoekers

Marcha van den Hurk en Stadsmarinier Dordtselaan

Stadstafel Zuid

STADSTAFEL ZUID

"Stadsmariniers zijn ambtenaren die de veiligheid en leefbaarheid in de wijk verbeteren. Zij bevorderen een goede samenwerking tussen de deelgemeente, gemeentelijke diensten, politie en woningcorporaties, en werken nauw samen met de collega's van Stadstoezicht.
Op mijn Stadstafel-in-progress ligt een medewerker van Stadstoezicht. Een foto van de Dordtselaan in vogelperspectief vormt zijn ondergrond. Gekleurde bolletjes klei op de tafel geven aan waar leegstand is, waar camera's hangen, waar projecten zijn, en waar mensen wonen. Het zijn de aandachtspunten van de stadsmarinier. Ik ben begonnen ze te markeren en heb medewerkers en wijkbewoners gevraagd ze aan te vullen. Hierdoor ontstaat een kleurrijk beeld van de buurt.
Met dit werk belicht ik verschillende perspectieven van het observeren."

Marcha van den Hurk (1975, Winterswijk)

Marcha van den Hurk is geïnteresseerd in de relatie tussen de mens en zijn sociale en fysieke omgeving. Zij onderzoekt hoe de omgeving de identiteit van de mens bepaalt en hoe de mens zijn identiteit uit in het vormgeven van zijn omgeving. 
De verbintenis tussen identiteit en omgeving is binnen het ruimtelijk en fotografische werk in verschillende vormen en maten aanwezig en in sommige gevallen lijkt de verbintenis zelfs verloren te gaan.
In Van den Hurk's laatste werk, dat over het landloperbestaan gaat, portretteert en verbeeldt ze het individualistische leven van een aantal daklozen. Om een beeld te geven van hun bestaan en verleden documenteert Van den Hurk deze personen in hun zelfgecreëerde thuisomgeving, of plaatst de figuren in een andere, passende of vervreemdende, omgeving. De foto's verwerkt zij tot tekeningen en sculpturen waarbij zij gebruik maakt van meerdere technieken. Van den Hurk toont met deze werken haar visie op de mens en zijn omgeving.

www.marchavandenhurk.com

Stadsmarinier Dordtselaan, Dordtselaan 45-47

De stadsmarinier houdt sinds juli 2007 kantoor op nummer 45-47 aan de Dordtselaan. Het pand mag er op het oog wat ontoegankelijk uitzien met zijn donkere ramen, er is tijdens kantooruren vrijwel altijd iemand aanwezig om buurtbewoners te woord te staan. Elly Schreur, stadsmarinier voor de Dordtselaan en de Tarwewijk, houdt er elke eerste en derde vrijdag van de maand spreekuur. Om van buiten het kunstwerk te kunnen bekijken, is speciaal een opening in de donkere folie tegen het raam gemaakt. Wie naar binnen gluurt, ziet iemand van stadstoezicht in slaaphouding, maar met open ogen op een kussen liggen, bovenop een golvende luchtfoto van de Dordtselaan. Op die foto heeft Marcha van den Hurk met bolletjes klei de verschillende aandachtspunten van de stadsmarinier aangegeven. "Er valt nog wel eens een bolletje af," zegt Marian Bulens, beleidsassistent van de stadsmarinier. "Die leggen we maar in een schaaltje." Ze wijst op een bakje waarin inmiddels al een aantal bolletjes is verzameld.

www.rotterdamveilig.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "rotterdam video"