Antenne TV laat zien wat er is
antenne rotterdam

Antenne TV

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 10 | dinsdag 5 maart 2024 05:55 uur | 0 bezoekers

Lieselot Ijsendoorn Cash4goods & Goodsforyou

Wat is je watergrens

""We helpen mensen het hoofd boven water te houden". Dat is wat Cash4goods doet volgens Jolanda Smit-Haak. "We helpen mensen de maand financieel op te rekken". Dat werd mijn uitgangspunt voor dit project. Wat Cash4Goods op materiële wijze doet, wilde ik het publiek op immateriële wijze aanbieden. Winnen en verliezen, we kennen het allemaal. Via mijn onderzoek naar de beeldvorming op televisie rondom winnen en verliezen kwam een universele gemene deler en de titel van het project boven water drijven: "Wat is je watergrens?"
De TV overspoelt ons dagelijks met beelden hoe succesvol we moeten zijn. Het leert ons echter niet hoe om te gaan met de realiteit. Hoe we op de stroom van het leven kunnen laveren. Dit heb ik willen gebruiken. We zijn allen spelers in het spel ‘Universeel drama', met consequenties op lokaal, nationaal en zelfs internationaal niveau. Het is de kunst om te leren winnen uit verlies. 
Op de tv's in de winkel van Goods4you kun je komen spelen met dit perspectief op de Global Game. "Het hoofd boven water houden", is ook een typisch Nederlandse uitspraak. Ter plaatse van de winkel ligt het zeeniveau NAP op ± 1.20 m. De bovenste drie tv's staan boven deze grens en op de onderste drie tv's, onder NAP, is ‘ZeeTV' het venster op een turbulente onderwaterwereld. Boven NAP op tv1 - ‘4youTV' kun je zien hoe de AEX de Global Game speelt. Tv3, ‘De Buienradar', geeft met citaten uit diverse landen de ‘Waterballet game-instructies'. Met tv2, ‘YourTv', kun je in de waterspiegel kijken, en jezelf peilen. De oppervlaktespanning is hulpmiddel en speelveld tegelijkertijd, letterlijk en figuurlijk. Succes!"

Lieselot IJsendoorn (1967, Amsterdam)

Her-zien.
De mens ziet, wat hij denkt te zien. Maar ziet hij wat werkelijk is? In haar kunst speelt Lieselot IJsendoorn met het menselijke waarnemingsvermogen en de blinde vlekken daarin. Toeschouwers worden uitgenodigd om deze blinde vlekken bewust te worden. Speel mee, en ervaar een verschuiving van ‘werkelijkheid'.

www.ijsendoorn.com

Cash4goods & Goods4you, Dordtselaan 211

Cash4goods en Goods4you is een opmerkelijke verschijning op de kop van de Dordtselaan bij het Zuidplein. Op het eerste gezicht lijkt het een modern warenhuis, waar op audiovisueel terrein allerlei artikelen te koop zijn. Maar wie na de eerste verwondering kennismaakt met het concept van de zaak, merkt dat het vooral om tweedehands spullen gaat en om artikelen die in grote partijen zijn opgekocht. De winkel heeft over belangstelling niet te klagen, want koopjesjagers kunnen hier voor weinig geld interessante aankopen doen.
"Wij doen mee omdat het eens iets heel anders is dan waar je de hele dag al mee bezig bent," zegt Jolanda Smit-Haak. "Bovendien hoefden we er niets extra's voor te betalen en dat scheelt ook altijd weer." Het kunstwerk dat Lieselot IJsendoorn voor de winkel heeft gemaakt op enkele flatscreen beeldschermen spreekt Jolanda Smit aan: "Het is leuk, want het komt ook overeen met de spullen die we hier verkopen. Het wordt ook vertoond op beeldschermen die we verkopen." Zijn er veel reacties? "Ja en nee. Veel mensen zien het niet, maar anderen willen juist extra uitleg. Vooral in het weekeinde merk je dat mensen komen kijken. Laatst nog een hele groep Japanse toeristen."

www.goods4you-rotterdam.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "rotterdam video"