Antenne TV laat zien wat er is
antenne rotterdam

Antenne TV

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 29 | zondag 21 juli 2024 01:07 uur | 2 bezoekers

Lidwien Kraakman en Angtish Juwelier

Interjuweel

"In het kader van het project ‘Business op Zuid' heb ik de juwelierszaak Angtish in beeld gebracht door middel van een maquette.
Een verkleinde schaal van de inrichting van de winkel, die aansluit bij de verfijnde, subtiele voorwerpen die zij maken en verkopen: sieraden van zilver en goud.
In de maquette heb ik een ruimtelijke ingreep gedaan die in het echt niet mogelijk was: twee poortjes naar de toonbank met de tekst . 
Daarmee heb ik de juwelierszaak aangesloten op het netwerk . Een project waar ik al jaren mee bezig ben: bedrijven die hun specialiteit vaak voorzien van het woord ‘Inter', bij elkaar brengen.
Aan de wand hangt een poster (‘Interposter') met een selectie van foto's van Interbedrijven. 
De maquette is geplaatst in de vitrinekasten waar de sieraden ook getoond worden en wordt daarmee ook een onderdeel daarvan."

Lidwien Kraakman (1952, Eindhoven)

Beeldende kunst is een integraal onderdeel van onze leefwereld. De complexiteit ervan, de daarin werkzame mechanismes en wat dat kan betekenen, is waar Lidwien Kraakman met haar werk op ingaat. Door verschuivingen toe te passen op het waarneembaar bestaande, het maken van nieuwe verbindingen, wordt een nieuw blikveld gecreëerd op dat wat als vanzelfsprekend passeert.
Keuzes hierin, op basis van ruimte, waarneming en vormgeven bepalen haar werk.
Kraakman laat zich soms leiden door de alledaagse beeldcultuur en schuwt daarbij niet het gebruik van (reclame-) clichés en voorwerpen.
De vormgeving van ideeën en de context waarin haar werk, veelal installaties en objecten, tot stand komen zijn essentieel voor het uiteindelijke beeld en betekenis.
Haar persoonlijke invalshoek is: onderzoek de wereld, niet jezelf.

www.rotterdamsekunstenaars.nl

Angtish Juwelier, Dordtselaan 202-A

Ruim een jaar is juwelierszaak Angtish gevestigd aan de Dordtselaan. De twee eigenaars uit Bergen op Zoom wilden graag in Rotterdam aan de slag en dat is ze gelukt. In de winkel liggen talrijke sieraden uitgestald, die in de atelierruimte achter de winkel zijn vervaardigd. Het assortiment is breed en varieert van modern tot klassiek vormgegeven ringen, kettingen, armbanden en colliers, veelal uitgevoerd in zilver of goud. Angtish probeert zoveel mogelijk in te spelen op de wensen van de klanten. Wie de winkel wil bezoeken en het assortiment aan sieraden wil bekijken moet eerst even aanbellen.
De maquette van Lidwien Kraakman staat prominent op de toonbank. "Dit is het," zegt eigenares Angela met enige trots. De maquette zorgt voor een Droste-effect: in de winkel kijk je in een maquette van de winkel. "Er hadden eigenlijk nog twee hekjes voor de toonbank gemoeten," zegt Angela. "Zoals ook in de maquette is te zien. Maar dat werd toch te ingewikkeld."

www.angtish.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "rotterdam video"